logga Svenska Sterbhus
Telefon: 070 110 30 04
[email protected]
Hem
Hur går det till?
Vad köper vi i dödsboet? Var köper vi dödsbon? Kontakta oss FAQ Checklista dödsbo
Hur går det till?
Vad köper vi i dödsboet? Var köper vi dödsbon? Kontakta oss FAQ Checklista dödsbo

SVENSKA STERBHUS

Försäljning av dödsbo?
Så här går det till vid köp av dödsbo.

073 344 02 33

Kostnadsfri offert

 

Kostnadsfri värdering

 

Kostnadsfri offert

 

Tömning

 

Proffsig städning

Vi köper dödsbon i Strängnäs, Eskilstuna
Örebro och Västerås samt Flen

Värdering och kostnad

Värdering

För att kunna ge er en offert gör vi en kostnadsfri värdering. Värderingen baseras på de föremål och bohag som ingår i dödsboet. Den långa erfarenhet vi har av värderingar gör att ni kan vara trygga med att ni får en god värdering.

Alla dödsbon har föremål av värde. Ibland är det saker man kanske inte trott har ett värde. Om ett föremål kan säljas vidare då beräknas det ha ett värde. Men om värdet är lågt kanske det inte lönar sig att sälja eftersom det finns en hantering och tidsåtgång vid en försäljning. Bohag som soffor och sängar t.ex har oftast inget värde, eller har mycket låga värden och blir då svåra att sälja. Men det finns undantag även här.

Kostnad

Kostnaden för tömningen och städningen av dödsboet räknas ut genom att våra tjänster dras av mot värdet i dödsboet. Om dödsboets värde är mindre än kostnaden för våra tjänster, då får ni betala. Om dödsboets värde är större än kostnaden för våra tjänster, då betalar vi er. Om dödsboets värde är lika med våra kostnader, då betalar ingen.

tömma dödsbo och sterbhus

Offert och avtal

Offert

När vi gjort en värdering får ni en muntlig preliminär offert. Därefter skickar vi en offert via mejl, via brev eller vid önskemål på sms. Offerten specificerar vilka tjänster ni vill ha utfört och vad vi värderat dödsboet till, samt vem som ska betala och hur mycket som skall betalas. Om ni är nöjda med offerten så skriver vi ett avtal.

Avtal

När vi skriver ett avtal framgår:

tömma dödsbo och sterbhus

Tömning och städning av dödsboet

Tömning

När vi tömmer ett dödsbo börjar vi alltid med sortering av bohaget. Föremålen sorteras in i olika grupper beroende på vad slutdestinationen är. En del saker slängs, en del saker skänks, en del saker säljs vidare.

Städning

Därefter påbörjas städningen av dödsboet. Städning av ett dödsbo är i grunden som en flyttstädning, men kan vara mer omfattande beroende på omständigheterna.

Arbetets gång

Vi påbörjar arbetet med att tömma och städa dödsboet så att vi hinner klart till det slutdatum som ni önskat. Ibland påbörjar och avslutar vi arbetet långt innan slutdatum. Men det händer också att vi arbetar nära inpå slutdatumet. Oavsett när vi arbetar med dödsboet så kommer det vara klart senast på slutdatumet. .

tömma dödsbo och sterbhus

Avslut

När arbetet är slutfört kontaktar vi er och meddelar detta.

Besiktning av arbetet

Tillsammans besiktigar vi arbetet. Om ni inte har möjlighet att vara med på besiktningen så kan vi istället skicka bilder på det utförda arbetet. Vi är mycket måna om att vårt arbete motsvarar era förväntningar.

Återlämning av nycklar

Vi återlämnar nycklarna till dödsboet på överenskommen plats. I avtalet brukar vi komma överens om var nycklarna skall återlämnas. Ibland lämnar vi dem till hyresvärden eller en granne. Ibland finns önskemål om att vi ska lägga dem i brevlådan. Det händer också att vi återlämnar dem på plats vi besiktning.

 

tömma dödsbo och sterbhus

"Med kunskap, erfarenhet och omtanke
är vi din helhetslösning för dödsboet."

KONTAKTA OSS

 

Du når oss snabbast genom att ringa:

073 344 02 33

Om vi inte svarar när du ringer kan du skicka ett sms, så kommer vi ringa upp dig inom kort. Är det inte brådskande, fyll i kontaktformuläret så återkommer vi vanligtvis inom ett dygn.(Lämna tom)
29 Jun 2021

logga Svenska Sterbhus

Kontakt

Telefon: 070 110 30 04
[email protected]

Nyhetsbrev

Länkar

Berömda dödsbon Stockholm
Blogglista